Toegevoegd
aan je winkelwagen

Maak kennis met Jort & Richard!

Foto bij

Hoi, wij zijn Jort & Richard!

Ik, Jort, werk nu iets meer dan 2 jaar bij de Sterkerij en ben werkbegeleider bij de Spuiterij. Samen met Richard begeleid ik de toppers in de Spuiterij, maar houd ik me ook bezig met de productieplanning, productie orders, handspuitwerkzaamheden en heb ik regelmatig contact met de consulenten.

We zijn een werkplaats waar iedereen zichzelf kan zijn. Er is genoeg ruimte, zodat iedereen zichzelf kan ontwikkelen. Zo hebben we een jongen die hier heeft gewerkt en in het begin niet wist wat hij eigenlijk wou en kon. We hebben hem dusdanig begeleid dat hij inmiddels een betaalde baan heeft gekregen. Daar ben ik dan echt wel trots op.

Ik, Richard, werk nu zo’n driekwart jaar bij de Sterkerij en ben machine operator. Hierdoor ben ik dagelijks in contact met onze toppers en begeleid ik ze net als Jort waar nodig. Daarnaast houd ik me bezig met alle facetten van de machine. Dus ik maak deze schoon tussen de verschillende orders, zorg dat er voldoende verf is, stel de machine in en doe ook de inkoop van de verf.

Het is fijn dat iedereen zichzelf kan zijn. De statushouders bijvoorbeeld zoeken een veilige werkplek en die kunnen wij hun echt bieden. We praten met ze (in hoeverre dat soms kan door taalbarrières), horen hun verhalen aan en geven ze de steun die nodig is. Ik ben leergierig aangelegd dus vind het gaaf om weer van onze collega’s en andere culturen te leren!

De samenwerking gaat echt goed. De klik was er vanaf dag 1 en we overleggen eigenlijk alles wel, van bezetting, tot hoe we het beste de productie orders kunnen doen. Daarnaast houden we ons ook echt bezig met onze eigen dingen, maar aan het eind vormt het teamwork dat de productieorders op tijd de deur uit gaan.

✍️ Jort & Richard

Ontwerp en realisatie door: Bandwerk internet- en reclamebureau